Ce este PREVENTIM?

PREVENTIM este un program pilot a cărui obiectiv principal este creșterea eficienței prevenției bolilor cardiovasculare în România printr-o abordare modernă și personalizată.

…………Patologia cardiovasculară reprezintă o problemă majoră de sănătate publică deoarece este în prezent una dintre cele mai frecvente cauze de deces din lume și în special în țările dezvoltate economic. România este în mod îngrijorător ocupanta primului loc în Europa ca mortalitate a populației din cauza bolilor cardiovasculare, cu o medie de 109 decese/100.000 locuitori, reprezentând de 2,5 ori mai mult față de media europeană (44/100.000).
…………Potrivit recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, metodele cele mai eficiente de reducere a riscului sunt cele care îmbină politicile de sănătate eficiente cu măsurile de educație. Rezultatele pe termen lung ale acestor măsuri urmăresc să scadă incidența complicațiilor și a costurilor asociate cu tratarea lor, în același timp cu creșterea calității vieții pacienților.